maanantai 22. elokuuta 2016

Kuvia, paljon kuvia


Vaikka työssäoppiminen onkin jo ohitse, eihän näin ihanasta paikasta voinut pysyä poissa kun oli vielä neljä päivää aikaa ennen kuin lento lähtisi kotia kohti. Khaled oli vieläpä järjestänyt hieman erikoisohjelmaa. Joten vielä viimeisen kerran sain kulkea tuon parin mailin matkan maanantai-aamuna, vaikka haikeaahan se oli.

No, hulluksihan sitä kai voisi sanoa, jos vielä harjoittelun jälkeenkin herää aikaisin töihin. Tai itseasiassa, alun perin suunnitelmissa ei kai pitänyt olla varsinaisesti töitä aamusta, mutta koska muutama hoitaja nisäkäsosastolla oli ilmoittanut itsensä kipeäksi, joten pääsin sitten sinne auttelemaan. Ensimmäisen tunnin työskentelin nisäkäsosaston päähoitajan, Adamin kanssa. Siivosimme muun muassa alpakoiden, wallabien, muurahaiskarhujen ja maasikojen tarhat. Tunnin päästä Khaled tuli auttamaan ja hänen kanssaan siivosin kenguruiden, strutsien ja kapybarojen tarhat ja ruokimme ne samalla. Siivosimme myös Khaledin kanssa Kate-norsun sisätilan.

Kyllä, eläintarhassa on tällä hetkellä vain yksi norsu, mutta sille kyllä löytyy ymmärrettävä selitys. Kate oli ensimmäisiä eläimiä jotka eläintarhaan koskaan saapui. Kate oli tuolloin vasta 4-vuotias. Ihmisten kasvattamana Kate ei ole oikeastaan koskaan tullut toimeen lajitovereidensa kanssa, vaikka sitä on yritetty. Parin viikon sisällä eläintarhassa on nyt alkamassa uusi projekti, uusi ja suurempi elefantti-talo, jonka pitäisi valmistua ensi kesäksi. Toivottavasti Kate saisi silloin lajitoverin seurakseen, ja mikä tärkeintä, hyväksyisi sen.
Lisää tästä projektista voi lukea täältä: https://projectelephant.org.uk/

Sillä välin Kate saa kaiken tarvitsemansa huomion hoitajiltaan. Paljon erilaisia aktiviteetteja ja "pulmapelejä", etenkin kuumina kesäpäivinä ihon rasvausta sekä pari kertaa viikossa pesun. Erikoisohjelma, minkä Khaled oli minulle järjestänyt oli juurikin Katen pesu.


Eläintarhan eläimiä:

Kameleita

Kanadanpuupiikkisika

Flamingoja

Patagonianpingviini sukelluksissa

Afrikkalaisia kääpiövuohia

Marsuja

Patagonianpingviinejä

Bongoja

Seeproja ja strutseja

Poroja

Uninen amurintiikeri

Nelisormimangusti

Kirahveja

Ja kirahvien hassunnäköinen kaveri, blesbok, eräänlainen antilooppi siis

Kapybara ja tapiiri

Leikkisät saukot

Kaimaani päiväunilla

Wallaby walkabout

Lemur wood


Lintuja:

Lintujen esiintymisalue

Tornipöllö Able

Able

Able

Able & Gary

Able

Able

Tornipöllö Breeze

Tornipöllö Spook

Spook

Spook

Tunturipöllö Koko

Huuhkaja Ripley

Ripley

Ripley

Kookaburra Bruce

Haarahaukka Dawn

Dawn & Gary

Dawn & Alyx

Dawn

Vihersiipiara Ruby & Alyx

Ruby & Alyx

Ruby

Ruby

Ruby & Alyx

Ruby & Alyx

Ruby

Catalina-ara Jill

Patagonianaratti Zippo

Keltaniska-amatsoni Paddy & Alyx



Merileijonia:

Merileijona-allas

Elmo

Anya

Anya

Anya

Anya

Anya

Anya

Anya

Anya

Kiitos Alex, Alyx, Gary & Khaled !